Celovška c. 25, SI-1000 Ljubljana info@rafting-zveza.si 041/757-257

Rafting zveza Slovenije

Izdaja licenčnih kartic 2013 za vodnike rafta in učitelje raftinga

Spoštovani kolegi.

Po daljših zapletih okrog licenčnih kartic nacionalne panožne zveze, ki nimajo več veljave, po daljših neuspešnih pogajanjih z OKS o delno refundirani ceni ter po sklepu Upravnega odbora vas seznanjam s postopkom naročila kartice.

Ker se na OKS nikakor nismo mogli dogovoriti, da bi lahko kartice naročili mi “v paketu” in jih distribuirali po naših kanalih, si lahko vsak, ki želi imeti omenjeno kartico, le-to naroči sam.

Na spletni povezavi http://www.olympic.si/sportna-kariera/licenciranje/narocanje-olimpijske-licencne-kartice/ poiščete svoje podatke in sledite navodilom. Ves postopek naročila urejate direktno z Olimpijskim komitejem – oni vas bodo verjetno tudi še kontaktirali preko elektronske pošte.

Stroške za izdelavo kartice za VSE, ki so izpit opravili lani (2012) oziroma so na licenčni seminar prišli lani (2012), bomo pokrili iz Rafting zveze Slovenije. Tako je bilo navedeno tudi v razpisih.

Vsi, ki ste izpit opravili letos (2013) ali ste bili na licenčnem seminarju letos (2013), si stroške izdelave kartice pokrijete sami. Tako je bilo tudi navedeno v razpisu.

V bodoče (drugo leto) bo postopek enak in ga boste lahko izvedli takoj po Novem letu. Pred tem boste morali podaljšati licenco v skladu s Programom licenciranja strokovnih kadrov RZS (v prilogi), ki določa kriterije za podaljšanje.

Ti so:

– da morate do 31.10.2013 na Rafting zveza Slovenije posredovati poročilo o opravljenih spustih, ki vam ga požigosa klub ali podjetje, za kogar vozite (enako kot lani).

Za vodnike rafta se tako določa minimalno desetkratno vodenje rafta po divji vodi težavnosti vsaj 3. stopnje pod nadzorom višje usposobljenih strokovnih delavcev.

Za učitelje raftinga se tako določa minimalno dvajsetkratno samostojno vodenje rafta po divji vodi težavnosti vsaj 3.stopnje.

– prisotnost na licenčnem seminarju, in sicer za vodnike rafta aktivna udeležba na kateremkoli seminarju (sem se šteje tudi izpit, ki ste ga opravili) v preteklih 36 mesecih; za učitelje raftinga pa aktivna udeležba na kateremkoli seminarju za učitelje v preteklih 48 mesecih.

Če se bo pojavila kakšna težava, sem vam na voljo na mailu info@rafting-zveza.si  ali GSMu 041/757-257 vsak dan (tudi čez vikend) do 15.ure, DO PONEDELJKA, 15.07.2013. Potem za dalj časa odhajam.

V kratkem boste dobili še kratko povabilo, da se pridružite mailing listi lista@raft.si, preko katere vas bomo obveščali v bodoče. Lahko se kar »pofočkate« in pošljete mail na ta naslov, pa vas dodamo. V naslovno vrstico napišite svoje ime in priimek.

Ker nisem prepričan, da bo obvestilo doseglo vse, ki se jih tiče, vas prosim, da v vaši lokalni sredini posredujete obvestilo tudi kolegom, za katere mislite, da bi jih zanimalo.

S spoštovanjem,

Uroš Lovrenčič

predsednik Rafting zveze Slovenije

Leave a Comment